منیزیت
منیزیت (به انگلیسی: Magnesite) با فرمول شیمیایی MgCO3 از مجموعه کانی هاست و دارای لومینسانس سیاه _ سبز کامل و گاهی سیاه و آبی _ سیاه است و بر اثر برخی پدیدهها تریبولومیاسانس نیز نشان میدهد. از ترکیب شیمیائی آن اخذ شده است. محلول در انواع اسیدها MgO:۴۷٫۸۱٪ CO۲:۵۲٫۱۹٪ همراه با ادخالهای Ca,Mn,Fe (متغیر) برای اولین بار در چک اسلواکی کشف شد و از نظر شکل بلور: رمبوئدر – اسکالنوئدر، رنگ: سفید – خاکستری – زرد _ قهوهای _ سیاه، شفافیت: شفاف _ نیمه شفاف، شکستگی: صدفی، جلا: شیشهای، رخ: کامل _ مطابق با سطح، سیستم تبلور: رمبوئدریک و در ردهبندی کربنات است و منشأ تشکیل آن دگرگونی _ هیدروترمال _ رسوبی است.
همایند کانیشناسی (پارانژ) آن ویژگیهای نوری اشعه X و واکنشهای شیمیائی کلسیت _ دولومیت _ آنکریت _ تالک _ کلسیت _ دولومیت و … است ، از نظر ژیزمان بلوری _ تودههای مجتمع _ دانهای _ شبیه خاکهای رسی فراوان است و بیشتر در اتریش، چک اسلواکی، ایتالیا، یونان، چین، آمریکا، برزیل، یوگسلاوی، نروژ یافت میشود.
پدیداری
پدیداری
منیزیت به صورت رگههایی در محصول دگرگون شدهی سنگ های فرامافیک، سرپانتینیت و دیگر سنگ های منیزیم دار و درون یا در کنار سنگ های دگرگونی یافت می شود. منیزیت ها عموما به صورت بافت کریپتوکریستالی و دارای مقداری سیلیکا و به صورت سنگ های اپال و چرت وجود دارند.
منیزیت همچنین در سنگ پوشه (رگولیت) بالای سنگهای فرامافیک به صورت فاز کربنات ثانویه در خاک یا در خاک زیر سطحی، یعنی جایی که در نتیجه انحلال مواد معدنی حامل منیزیم توسط دی اکسید کربن در آب های زیرزمینی رسوب می کند، یافت می شود.